-A A +A

Over ons

Het Nieuwe Wijkgebouw

Buurten en wijken zijn altijd in beweging en aan verandering onderhevig. Ook de onze. De Boschweg is een grote dynamische wijk en er is al vele jaren behoefte aan een nieuw wijkgebouw. Ondertussen sloegen een aantal organisaties de handen ineen en werken aan de aanloop naar dat nieuwe wijkgebouw. 

Er komt een nieuwe beheersstructuur met een haalbare exploitatie, we sluiten intentieovereenkomsten met partners die activiteiten aanbieden en we werken aan de PR voor de nieuwbouw.

‘We’ dat zijn De Wijkraad Bloemenwijk, KBO Boschweg, Stichting Bloemenwijk Schijndel, Het Gasthuis en ook Senioren Boschweg en S.C.C. de Kajuit. In de toekomst bieden Het Gasthuis en ‘Het Nieuwe Wijkgebouw’ aan de Papaverstraat, als Woonservice Boschweg, alle mogelijkheden en kansen voor bestaande en nieuwe activiteiten in de wijk. 

We willen het laten bruisen daar. Er is al veel te doen maar op dit moment worden ook nieuwe activiteiten ontwikkeld. Heeft u zelf suggesties, wensen of tips? Wij horen graag van u. Kijk bij ‘contact’ naar onze bereikbaarheid.

Wie werken daar aan?

Wij werken vanuit verschillende wijkorganisaties aan de voorbereidingen en aanloop naar Het Nieuwe Wijkgebouw. 

En die ‘wij‘ zijn de mensen die onderaan van links naar rechts staan afgebeeld.

*Hetty van den Broek (gestart vanuit Stichting Bloemenwijk), 

*Karina Zegers (Wijkraad Bloemenwijk, Schijndel), 

*Wim Gevers (KBO Boschweg), 

*Ben Huesmann (Het Gasthuis)

en 

op armlengte afstand Tonnie Groenendaal (Senioren Boschweg, S.C.C. de Kajuit). 

De gemeente Meijerijstad vraagt van ons de bevestiging dat er voor het nieuwe wijkgebouw een gezonde exploitatie mogelijk is, naast het bestaande wijkgebouw (Het Gasthuis). Daar werken we aan door een nieuwe beheersstichting te formeren, activiteiten te (laten) ontwikkelen en de bestaande activiteiten te continueren. Maar ook door nieuwe aanbieders aan te trekken. Dat alles loopt voorspoeding.

Tegelijkertijd werkt de gemeente zelf aan de plannen voor invulling van dit bouwproject. Beide processen (het onze en de gemeentelijke planvorming) moeten uiteindelijk op elkaar aansluiten en de stap naar bouwen inleiden. De verwachting is dat die voorbereidingsstappen eind 2019 genomen zijn.

 

Agenda